Securitate: Comunicarea video permite echipelor globale sa imbunatateasca colaborarea individuala si culturala

Instrumentele de comunicare video pot imbunatati deschiderea si discutiile in cadrul conferintelor online, ducand la o creativitate sporita si la decizii mai rapide.

Conform unui nou studiu publicat recent de Cisco, conferintele online in care se utilizeaza mijloace video care permit participantilor sa se vada reciproc pot duce la intarirea relatiilor si a raportului dintre persoane.

De asemenea, acestea genereaza reducerea efectelor provocate de conflictul cultural si interpersonal. Totusi, comunicarea video poate intensifica anxietatea si constiinta de sine, iar companiile trebuie sa le acorde sprijin angajatilor pentru a-si dezvolta deprinderile corecte in scopul utilizarii la maxim a acestor instrumente.
Comunicarea video de succes”, un studiu efectuat de psihologii in domeniul industrial de la Pearn Kandola, este ultimul dintr-o serie de studii comandate de Cisco in domeniul psihologiei comunicarii la nivel industrial.

Modul in care oamenii evalueaza gradul de incredere intr-o persoana se bazeaza, in general, pe comportament si pe limbajul trupului, limbajul verbal contribuind cu doar 7 procente la evaluarea unei persoane; cu toate acestea, multe companii inca se mai bazeaza pe telefon si conferinte audio pentru colaborarea intre echipe. Acest ultim raport exploreaza modul in care se poate utiliza comunicarea pentru a imbunatati productivitatea companiei in cadrul echipelor aflate la distanta si modul in care se pot reduce barierele psihologice prin utilizarea acestor instrumente.

Stuart Duff, responsabil cu dezvoltarea la Pearn Kandola si sef al echipei de cercetare, declara: „Echipele globale si cele aflate la distanta devin norma, deoarece companiile se concentreaza asupra reducerii costurilor, incercand in acelasi timp sa dezvolte echipe mai puternice si mai productive. Comunicarea video poate furniza o alternativa viabila la conferintele impersonale, deci intrebarea importanta este legata de modul in care oamenii devin mai familiarizati, mai increzatori si mai siguri pe ei atunci cand folosesc regulat comunicarea video, si de factorii care permit acestor utilizatori sa beneficieze pe deplin de acest stil modern de comunicare.

Comunicarea video pune pe tapet chestiunea culturala si efectele acesteia privind comunicarea intre echipe virtuale.

Transmisia video modifica total comunicarea de afaceri. Adauga dimensiunea vizuala vitala pentru a ne ajuta sa ne conectam cu adevarat cu colegii aflati la distanta si sa colaboram eficient dincolo de granitele geografice si organizationale”, spune Nick Earle, prim vice-presedinte la Cisco Services, European Markets. „Acest studiu recent de la Pearn Kandola va prezinta modul de a obtine avantaje maxime din fiecare tip de comunicare video si va ofera o viziune noua a modului in care reteaua vizuala poate ajuta la sporirea productivitatii.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

Sursa: www.cisco.com